Bekijk ons woningaanbod.

Schoolstraat 55, Baarn

Schoolstraat 55, Baarn

Vraagprijs

€ 625.000,-- k.k.

Omschrijving

Verkocht o.v. Zoekt u een woning uit ca. 1868 die u volledig naar uw wensen kunt verbouwen?

Op loopafstand van het gezellige centrum van Baarn, het Cantonspark, scholen en niet ver van het NS-station en bossen, een karakteristieke helft van dubbel woonhuis met zeer royale tuin. Grondopp. 436 m2.

Deze woning heeft prachtige elementen uit 1868, zoals de marmeren schouwen, deuren, stucplafond, toegepaste brede grenen vloerplanken, marmeren vloer in de hal, de en-suite schuifdeur om de voor- en achterkamer af te sluiten, schuiframen, serre, metselverband en kapconstructie. De verdwenen luiken kunnen weer aangebracht worden. De vloeren lopen op de verdieping hier en daar af, hetgeen gezien het bouwjaar niet vreemd is. Om de koper een inzicht te geven in de bouwkundige staat is een bouwkundig rapport opgemaakt.

Ind.: vestibule met marmeren vloer, mooi geëtst glas in de vestibuledeur en puien; hal en gang met marmeren vloer. Aan de voorzijde een zonnige, brede en ruime zitkamer met marmeren schouw en zonnige serre. In de voorkamer is een verlaagd balkenplafond met daaronder het origineel vormgegeven stucplafond. Dit stucplafond is zichtbaar in de achterkamer.

In de achterkamer is eveneens een schouw aanwezig en hier is een (tijdelijke) douchecabine en wastafel geplaatst. Aan het einde van de gang bevinden zich het toilet, de keuken en de royale gewelven kelder. Aangebouwd is er een stenen berging (voorheen badkamer).

Grotendeels dubbele beglazing en voorzetramen. De woning is v.v. gas c.v.

Op de 1ste verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer met douche, 2e toilet, wastafel en boiler. Vanaf de overloop is er een vaste trap naar de zolder.

In de ruim 20 meter diepe voortuin is een inrit en parkeerplaats voor 1 of 2 auto’s.

Naast de woning ligt een kerkepaadje, als doorsteek naar de achtergelegen Eemstraat. Het daarnaast gelegen parkeerterrein en kantorenparkje zou in de toekomst gewijzigd kunnen worden naar villabebouwing vergelijkbaar met het achterliggende Faas Eliashof.

Er zijn conform Ruimtelijke plannen zeker nog uitbreidingsmogelijkheden aan de achterzijde van de woning. Omdat er rond 1900 brand is geweest in het Gemeentehuis van Baarn is er van deze woning geen originele bouwtekening en exact bouwjaar terug te vinden. Uit overlevering is voor deze woning het bouwjaar 1868 genoemd.

De eigenaar heeft hier 85 jaar naar volle tevredenheid gewoond op deze fijne centrale locatie!

Aanvaarding in overleg; kan op kortere termijn.

Specificaties

  • Adres: Schoolstraat 55, Baarn
  • Bouwjaar: 1868
  • Woonoppervlakte: 126
  • Inhoud: 561
  • Aantal kamers: 5
  • Aantal badkamers: 2
  • Brochure: Download
  • Youtube:

get('twitter')) == 1) { ?>

Social Media

Close

Bezoek ons ook op: