Bekijk ons woningaanbod.

Schoolstraat 6, 6a Baarn

Schoolstraat 6, 6a Baarn

Vraagprijs

€ 585.000,-- k.k.

Omschrijving

Verkocht Verrassend meer dan half vrijstaand. Een oase, een romantisch ommuurde tuin op het zuiden met diverse zitjes, begrenst door een bijzonder charmante en karakteristieke woning uit 1889 en een multifunctioneel bijgebouw voor eigen gebruik. Deze omslotenheid doet denken aan een hofjeswoning zoals je die in de grote steden aantreft!

De Pekingtuin, de Brink en het gezellige centrum van Baarn liggen om de hoek.


Door de tijd heen heeft dit karakteristieke pand de nodige renovaties ondergaan. In 2012 is de woning geïsoleerd, o.a. geïsoleerde binnenmuren, afgewerkt met leemstuc en is er een luchtwarmtepomp geplaatst. Tevens zijn er 36 zonnepanelen aangebracht, waardoor de totale maandelijkse kosten tot €78,-- zijn teruggebracht. Energielabel (2021) B.

Bij deze renovaties zijn de oorspronkelijke details (o.m. ramen en luiken) niet verloren gegaan, waardoor de uitstraling intact is gebleven.

Indeling: woonhuis: uitgebouwde entree met hal, garderobe en toilet, knusse en lichte zitkamer met originele schouw en houtkachel. De vloer is afgewerkt met beton ciré en is v.v. vloerverwarming. De achtergelegen keuken kan afgesloten worden met een schuifdeur.

Eetkeuken in de stijl van het huis heeft een tegelvloer v.v. vloerverwarming. Achterdeur naar de tuin en een trap in de keuken gaat naar de royale provisiekelder.

De open trap in de zitkamer leidt naar de verdieping. Gang en overloop, royale ouderslaapkamer met ingebouwde kastenwand. Tweede slaapkamer. Deze verdieping is voorzien van een karakteristieke plankenvloer. Moderne badkamer met ligbad, 2e toilet en wastafelmeubel. Op de overloop is een luik met vlizotrap naar een bergvliering.

Indeling: praktijkwoning: hal, logeer-, werk- of praktijkruimte met betegelde vloer (v.v. vloerverwarming), aansluitend de keuken met modern keukenblok en een badkamer met douche, wastafelmeubel en toilet. Deur naar de tuin. Open trap vanuit de werkruimte naar de stahoge zolderverdieping met dakkapel.

In de tuin staat een schuur met apart betegelde wasruimte, 2 boilers voor warmwater voorziening. De luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming. Er wordt alleen nog voor het koken gebruik gemaakt van gas.

Dit bijzondere huis met “bijhuis” en de mooie omsloten tuin, heeft een sfeer die alleen met een bezoekje goed te ontdekken is. Grondoppervlakte: 246 m2. Woonoppervlakte (nr. 6) 91 m2 en (nr. 6a) 26 m2.

Specificaties

  • Adres: Schoolstraat 6, 6a Baarn
  • Bouwjaar: 1889
  • Woonoppervlakte: 91 + 26 = 117 m2
  • Inhoud: 538
  • Aantal kamers: 5
  • Aantal badkamers: 2
  • Brochure: Download
  • Youtube:

get('twitter')) == 1) { ?>

Social Media

Close

Bezoek ons ook op: