Bekijk ons woningaanbod.

Van Reenenlaan 3 Baarn

Van Reenenlaan 3 Baarn

Vraagprijs

€ 1.395.000,-- k.k.

Omschrijving

Gelegen in een villawijkje grenzend aan het Roosterbos, een onder architectuur gebouwde, vrijstaande villa met dubbele garage.
Omgeven door een riante tuin met diverse terrassen, een sauna en aparte bergschuur. Grondopp. 1.049 m2.


Indeling woonverdieping:

Een voorname trap leidt naar het bordes bij de entree en voordeur. De grote hal - met garderobe, vaste kast en toilet - geeft toegang tot de moderne keuken v.v. alle inbouwapparatuur en de L-vormige living met open haard en openslaande deuren naar het terras. De hoge raampartijen geven vanuit deze woonverdieping een fantastisch uitzicht op de tuin en groene omgeving.

Vanuit de keuken en living loopt u naar het doorlopende royale balkon en dakterras met elektrisch zonnescherm. Tevens is aan de achterzijde een trap naar de tuin. De gehele woning is voorzien van een massief houten vloer (tropisch hardhout) en deze woonlaag heeft een geïntegreerd aircosysteem.

Parterre:

Een brede hardhouten trap leidt naar de slaapverdieping. Royale hal, grote waskamer, badkamer met douche, wastafel en toilet, 2 kinderkamers, grote werk- of slaapkamer met vaste kastenwand en deur naar de tuin, royale ouderslaapkamer met vaste kastenwand, deur naar de tuin en aansluitend 2e badkamer met vloerverwarming, jacuzzi, stoomdouche, toilet en dubbele wastafel.

Er is een dubbele verwarmde garage (in spouw gebouwd), die eventueel ingericht kan worden als hobby- of au pair ruimte, voorzien van elektrische garagedeur en warm en koudstromend water. Aansluitend hondenkennel. Verder is in de tuin: een flinke bergschuur, een sauna, grote terrassen die gedeeltelijk overkapt zijn en een heerlijk stuk echte bostuin met een rondloop en kinderspeeltoestellen. De tuin is omsloten door een hekwerk (voor de honden) en een elektrisch bedienbaar toegangshek. In de tuin wonen egels, alle soorten zangvogels, uilen, kortom, een paradijselijke plek.

De woning is voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbele beglazing en heeft het Energielabel B.

Deze villawijk met statige villa’s en modernistische woningen valt onder Beschermd Dorpsgezicht.

Stijlvol, modern en royaal, omgeven door groen en u loopt zo het Roosterbos in. Het centrum, station en scholen zijn binnen 5 fietsminuten te bereiken. De oversteek van de Amsterdamsestraatweg hoeft op de fiets niet gemaakt te worden, vanwege de onderdoorgang t.w. het fietstunneltje bij de Emmabrug.

Deze villa is in 1961 gebouwd naar een modernistisch ontwerp van ir. J.C.S. Geusebroek uit Hilversum en is door de gemeente Baarn uitgekozen voor de nieuwe lijst van aankomend Gemeentelijk Monumenten. Dit is ondermeer vanwege de opvallende modernistische hoofvorm met transparante bovenbouw, omlopend betonnen bakon en licht hellend plat dak met overstek. De villa voeg zich op een markante wijze naar zijn omgeving en weerspiegelt de moderne ideeën over de relatie tussen architectuur en natuur.

Ir. Geuzebroek voerde de woning uit als een bungalow met een ruime souterrainverdieping waardoor er sprake is van een variant op het split-level type. Door de toepassing van een transparante tweede bouwlaag met grote vensterpuien in de woonkamer heeft de woning een nauwe relatie met de omliggende tuin. Architectuur en natuur vormen hierdoor een harmonieuze eenheid en het naoorlogse adagium van “licht, lucht en ruimte” komt hierdoor optimaal tot zijn recht.

                                                       Aanvaarding in overleg.

Specificaties

  • Adres: Van Reenenlaan 3 Baarn
  • Bouwjaar: 1961
  • Woonoppervlakte: 185
  • Inhoud: 609
  • Aantal kamers: 5
  • Aantal badkamers: 2
  • Youtube:

get('twitter')) == 1) { ?>

Social Media

Close

Bezoek ons ook op: